Logo

WiFi oplossingen

Draadloos werken, draadloze verbindingen of kortom WiFi. WiFi is in deze moderne tijd niet meer weg te denken en wordt steeds belangrijker voor zowel bedrijven als particulieren. Niet alleen wilt u overal in uw kantoor of huis voorzien zijn van een goed WiFi netwerk, ook wilt u uw gasten voorzien van een stabiele internetverbinding.

Wij hebben ruime ervaring in het plaatsen van een goed WiFi netwerk. Hierbij gaat het niet alleen om kleine locaties, maar ook om grote bedrijfshallen. Om een goed WiFi netwerk te plaatsen gebruiken we geavanceerde WiFi hardware om een meting bij u op locatie uit te voeren. We kunnen na het uitvoeren van deze meting een rapport toesturen of een passende offerte opstellen.

We houden tijdens de meting onder andere rekening met de volgende punten:

  • Dekking: is er waar nodig voldoende dekking?
  • Capaciteit: is er voor de te verwachte hoeveelheid gebruikers voldoende capaciteit?
  • Beveiliging: kunnen er met de gewenste apparatuur meerdere beveiligingsniveaus toegepast worden?
  • Redundantie (Back-up): is er een WiFi plan aanwezig zodat er een redundant netwerk is?

Doordat storingsbronnen van grote invloed kunnen zijn op bovenstaande punten, wordt hier goed op gelet tijdens de inventarisatie en meting.

Indien u een gastennetwerk wenst wilt u er wel verzekerd van zijn dat er geen misbruik wordt gemaakt van uw interne netwerk. Door onder andere gebruik te maken van VLAN netwerken bent u er van verzekerd dat gasten nooit in uw bedrijfsnetwerk kunnen komen.

Indien gewenst kunt u na voltooiing van de implementatie van het WiFi netwerk een kwaliteitsmeting laten uitvoeren, hierdoor kunt u ervan verzekerd zijn dat er overal in uw pand een goede verbinding mogelijk is. Een kwaliteitsmeting is de enige manier om er achter te komen dat u de dekking en capaciteit beschikbaar heeft zoals afgesproken.